Najib “Janji” Tidak akan Susahkan Anda Lagi…

Najib “Janji” Tidak akan Susahkan Anda Lagi…

GEORGE TOWN, 28 SEPT: Penceramah terkenal, Ustaz Wan Ji Wan Hussin berharap kerajaan Pakatan Harapan Pulau Pinang terus melaksakan usaha pembaikan demi kepentingan rakyat selaras dengan saranan Al-Quran.

Beliau yang baru dilantik sebagai Pegawai Penerangan Pejabat Ketua Menteri berkata, kerajaan negeri telah menunjukkan komitmen terhadap masyarakat Melayu dan Islam.

“Saya melihat Pulau Pinang melakukan banyak kebaikan untuk rakyat, terutama kepada orang Melayu dan Islam, dan saya berasa kebaikan ini wajar diteruskan,” katanya kepada media lapor Bulletin Mutiara.

Menurutnya, atas semangat Islam, politik adalah kebaikan yang yang perlu datang dari pemerintah kepada rakyat merujuk kepada ayat 117 Surah Hud yang bermaksud; “Dan Tuhanmu tidak sekali-kali hendak membinasakan mana-mana negeri dengan sebab kezaliman penduduknya, selagi mereka sentiasa memperbaiki keadaan sesama sendiri.”

“Kerajaan, menurut ayat itu adalah pemerintah yang tidak beragama Islam.

“Atas semangat Islam, saya percaya politik ini adalah kebaikan, mesti ada daripada pemerintah dan rakyat,” katanya.

Terlebih dahulu Wan Ji melafaz sumpah terimaan jawatan di hadapan Ketua Menteri, Lim Guan Eng disaksikan Exco Hal Ehwal Agama, Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Abdul Malik Abul Kassim dan Datuk Saifuddin Nasution Ismail (Penasihat Strategik Kepada Ketua Menteri).

Ustaz Wan Ji merupakan lulusan dari beberapa institusi pendidikan agama dalam dan luar negara.

Beliau mendapat pendidikan awal di Institut Pendidikan al-Balaghul Mubin (Pasir Mas Kelantan- tahfiz al-Quran) sebelum melanjutkan pengajian di Pondok Lubuk Tapah, Kelantan; Karachi, Pakistan; Universiti Al-Azhar, Mesir (Syariah Islammiyah) dan Universiti Malaysia Kelantan (Kesusasteran). –Roketkini.com

国阵政府不负责任,反对党要接管公共设施,太平火箭再创新纪录!

(30-9-2017)

倪可敏呼吁拉律马登与司南马县署
交出后廊有盖蓝球场的管理权给予太平国州议员

(太平30日讯) 太平区国会议员倪可敏呼吁拉律马登与司南马县署,交出后廊有盖蓝球场的管理权给予太平国州议员,以便他们全面提升蓝球场设施,为居民提供完善的活动场所。

他说,篮球场属于县署所有,并交由后廊村掌管,但村长却未加理会,导致蓝球场的没备全被破坏,如同废墟。
“我们之前已多次向县署要求接篮球场,但却未获回应,由于没有管理权若全面提升篮球场设施,可能会被控侵犯公共资产。”

倪可敏今日出席行动党太平国州议员服务队,为后廊篮球场进行维修及粉刷活动时说,他之前曾限县署在本月抄之前维修篮球场,不过截至昨日县署仍没有行动,太平州议员只好自资1万令吉进行维修。

他说,之前后廊区州议员廖泰义曾每个月以500令吉聘请负责人管理篮球场,但过后篮球场遭有心人破坏,许多设施都无法使用。
他也指责政府在此事件上推卸责任,没有拨款维修及妥善管理公共设备。

廖泰义:盼居民爱护篮球场

廖泰义表示,居民及党员今日通力合作维修篮球场,消拯员及市议会清洁工友也协助清洗地面及除草。

他希望篮球场在粉刷一新及进行维修后,居民应该要善加使用及保护,并进行监督,一旦发现有人进行破坏,可以向州议员投诉,以便采取进一步的行动。